2012 Zondag Middag Magazine

2012 Zondag Middag Magazine

Via mijn kapster Cheryl, kwam ik te weten, dat er een “nieuw” radio station werdt geopend in Aalten. Ik was meteen enthousiast!

Gaaf! Dat heb ik altijd al een keertje willen doen. Plaatjes draaien, beetje domlullen, dat kan ik wel. – Ah, ja, waarom niet?! Je hebt er ook de stem voor en je bent enthousiast, denk zeker dat jij dat wel kan! Telefonisch contact gehad met Harry en ik mocht (voor mijn eigen beleving, Zowaar) op gesprek komen. Erg spannend was dat achteraf niet, hahaha, ik was meteen goedgekeurd, hoefde niets te doen. Behalve doorgeven wanneer ik zou kunnen, de zondag mischien? -Euh, ja. Van twee tot vijf? –Euh, ja. Waarom niet. Toen ik thuiskwam en het mijn moeder vertelde, het eerste wat ze zei: “Oja, heb je altijd al gezegd. Vanaf dat je kleins af aan, al was.”

Zondag Middag Magazine was geboren. Een wekelijks radioprogramma op (toendertijd) Aladna FM voor de Gemeente Aalten. En ohja, ook ik ben begonnen met krantenknipels voorlezen! Het is jammer dat ik die eerste uitzendingen niet bewaard heb (wist ik veel) anders hadden we nu samen kunnen lachen.. .

Maar goed, het begon met “voorlezen” en eindigde in een volwaardig, zelfstandig presentatie en techniek, radioprogramma met interviews van en uit en over: de gemeente Aalten, de Achterhoek, de Provincie en soms zelfs landelijke item’s. “Plaatje draaien en domlullen?!” Echt niet, er zijn belangrijke dingen om te vertellen!

Mijn thema’s waren altijd wel gericht op Maatschappelijke, Ondernemende en Politieke onderwerpen. Breed in de breedste zin. Onzettend leuk om te doen. Om ook het gevoel te hebben van nuttig bezig te zijn. Ook al luistert er maar 1 en die pikt het op. Dan maak je de wereld al een stukje beter.

 

Dit tot en met juni 2014 kunnen volhouden. Ook met “Lokaal” radio werk ben je gemiddeld voor 1 uur radio, 8 uur zoet. En dat op vrijwillige basis, alles zelf doen, van redactie tot aan voorbereiding interview, presentatie en techniek. Mwah, je snapt dan ook dat het één niet met het ander, meer, ging. Als je op deze link klikt https://www.facebook.com/pg/kleppenmetklappe/posts/?ref=page_internal  en rechts in het scherm: Zoeken naar berichten op de pagina intikt: zondag middag magazine, kun je naar beneden scrollen voor een blik op mijn onderwerpen en gasten toendertijd.

Geef een reactie